Kunstbygning Filosoffen Marts 2023

I år er det 10 år siden, at en venlig morgenbaderpensionist stolt pegede på sin søns hus ved strandkanten i Risskov og opmuntrende sagde til mig: “Det har kostet 25 mio. kr og sådan kan man være heldig at bo, hvis man har et arbejdsliv uden huller!”
Jeg må ha’ lignet én, der havde brug for lidt ansporing til at komme i arbejde, som jeg gik der langs stranden i min grønne fleecetrøje en mandag morgen, og faktisk var mit arbejdsliv da også meget hullet: Fire store stresshuller var gået forud, og lægen havde netop vurderet, at det var udelukket, at jeg nogensinde ville kunne vende tilbage til et fuldtidsjob.
Så jeg kunne altså i den grad se frem mod et arbejdsliv med huller. Det blev bare ikke helt på den måde, som jeg forventede.
Siden da har jeg udstillet “huller” – dvs. mine papirmosaikker – 25 gange. Og det selvterapeutiske arbejde med papir og kniv har bragt mig megen glæde, indsigt og tilfredshed: Det har åbnet op for møder med steder og folk, som jeg ellers aldrig ville være kommet i kontakt med; Jeg har kunnet sætte min viden om geometri, matematik, farvelære, kunsthistorie, fotografi og kommunikation i spil på nye måder – og det har givet Mening og Indhold til et liv uden for arbejdsmarkedet, der ellers let kunne være blevet meningsløst og kedeligt.
Billeder fra udstillingen

Værker på udstillingen: (62 stk + kort og Cirkelinger (små billeder)

30 cm

20-25 cm